Bredband

Öppet nät
Föreningen har ett avtal med iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet. Klicka HÄR för att ta del av iTux inkopplingsbroschyr där även tjänsteleverantörerna anges och fr o m november 2021 finns även Telia med som tjänsteleverantör.

Föreningen har flera tjänsteleverantörer att välja på. Bredbands-tv (IPTV) går att beställa från 7 leverantörer (2019-04-01).

Föreningens KO ansvar för den aktiva utrustningen samt drift och övervakning av bredbandsnätet. Deras uppgift är att se till att det finns ett attraktivt utbud av tjänster inom bredband, telefoni och TV i bredbandsnätet.

Bredbandsnätet är ett öppet nät där tjänsteleverantörer på lika villkor och i konkurrens får erbjuda sina tjänster. Vi är övertygade om att en sådan lösning ger ett variationsrikt och attraktivt utbud av bredbandstjänster.

Beställning
Beställning av bredbandstjänster kan göras i iTUX portal eller via telefonkontakt med tjänsteleverantör.

Lägenhetsnät
För att nyttja bredbandsnätet och tjänsterna kan det krävas ett lägenhetsnät. Föreningen bekostar och ansvarar för bredbandsnätet. Föreningens medlemmar och hyresgäster får själva ombesörja och bekosta lägenhetsnätet.

I iTUX portal under ”SUPPORT” finns illustrationer som visar hur man ansluter dator, TV, telefoni, router och hur man kan surfa trådlöst med mobiltelefon, surfplatta, dator.

Vid beställning av bredbands-tv levererar iTUX en lägenhetsswitch utan kostnad. Denna krävs vid beställning av bredbands-tv eller flera bredbandstjänster (bredband, telefoni, TV).